ARLA udvikler nyt, smart protein

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Valleprotein har den svaghed, at det er vanskeligt at benytte i forbindelse med UHT-behandlede mælkeprodukter. UHT-behandlet mælk er varmebehandlet, og det kan valleprotein klare i sin rene form, men nu har ARLA fundet en løsning. Det hedder Lacprodan-7017 og er en ny type valleprotein, der kan tilsætte UHT-behandlet mælk. Dermed kan UHT-mælk ny beriges med valleprotein, og det vil være en stor fordel for medicinalbranchen og eksempelvis i nødhjælpsrationer. Hidtil har man været nødsaget til at benytte mindre effektive protein-arter som eksempelvis casein.

Peter Schouw Andersen, der er business development manager hos ARLA Foods Ingredients, siger:

“Op til 60 pct. af alle ældre på hospitalerne lider af proteinmangel. Der er ingen tvivl om at dette meget stabile valleproteinkoncentrat kan komme til at spille en central rolle i opretholdelsen af høje kliniske og diætetiske standarder.”