Hulemænd spiste mindre kød

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Vores tidlige forfædre har ifølge ny forskning spist mindre kød and hidtil antaget. Det skriver American Journal of Physical Anthropology, der refererer en undersøgelse fra University of Cambridge, som har undersøgt knoglerester fra forhistoriske mennesker verden over. 

Tidligere har man fundet høje koncentrationer af nitrogen i knoglerne hos de forhistoriske mennesker, og det er en klar indikator på, at de har indtaget meget protein. Men det har vist sig, at disse undersøgelser alle har bygget på forholdet mellem nitrogen og protein i dyreknogler. Man har simpelthen overtaget en omregningstabel fra dyr og brugt den på mennesker – og dermed troet, at der blev spist orgier af kød, men det giver et forkert resultat. For at finde ud af præcist, hvordan nitrogen/proteinforholdet er hos mennesker lavede forskerne fra University of Cambridge et eksperiment på mennesker, hvor de nøje målte nitrogenindholdet i deres knogler og sammenholdt det med forsøgspersonernes eksakte proteinindtag. Ud fra de data viser det sig, at de tidligere mennesker har spist en kost, som svarer meget til den vi ser hos bønder, der i dag lever på et eksistensminimum i fattige lande.