Kost med højt proteinindhold styrker ældres hjerner

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Folk på 70 og derover, som indtager meget protein og fedt i forhold til kulhydrater er mindre tilbøjelige til at blive mentalt svækkede. Det viser en ny undersøgelser, som er offentliggjort i Journal of Alzheimers Disease.

”Forskningen fremhæver betydningen af ​​en god og afbalanceret kost,” siger ledende forfatter Rosebud Roberts, MB, Ch.B. fra Mayo Clinic.

Han sporede med sit forskerteam 1.230 personer i alderen 70 til 89, der har givet oplysninger om, hvad de har spist i løbet af det foregående år. På det tidspunkt blev deres kognitive funktion evalueret af et ekspertpanel af læger, sygeplejersker og neuropsykologer.

Kun de cirka 940, der ikke viste tegn på kognitiv svækkelse blev bedt om at vende tilbage til en opfølgende evalueringer af deres kognitive funktion. Omkring fire år inde i studiet, blev 200 af de 940 begyndt at vise mild kognitiv svækkelse, problemer med hukommelse, sprog, tænkning og dømmekraft, der er større end de normale aldersrelaterede forandringer.

De, hvis kost var højest i fedt-forhold til den laveste var 42 pct. mindre tilbøjelige til at have en kognitiv svækkelse, og dem, der havde det højeste indtag af protein havde en reduceret risiko på 21 pct.

Undersøgelsen blev finansieret af National Institute on Aging.