Sort the kædes sammen med lavere risiko for diabetes

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Noget tyder på, at sort the kan hjælpe med at forebygge type 2-diabetes, skriver webmd.com. Forskere har analyseret data fra 50 lande, og de fandt, at antallet af diabetes var lavest i lande, hvor folk drak mest sort te. Det forventes, at der i 2030 vil der være mere end 900 millioner mennesker over hele verden med diabetes eller med en høj risiko for at udvikle sygdommen.

Forsker Ariel Beresniak, MD, ph.d., fra Data Mining International i Geneve, Schweiz siger, at undersøgelsen viser en konsistent sammenhæng mellem sort te drikning og type 2 diabetes risiko. Men denne undersøgelse ikke beviser en årsagssammenhæng, og der kan derfor være andre faktorer på spil, skriver tidsskriftet BMJ Open.

Diabetes specialist Spyros Mezitis, MD, fra Lenox Hill Hospital i New York City, siger, at den nye forskning ikke for ham er nok til at han vil anbefale sine patienter at drikke the.

“Jeg er ikke overbevist om, på grundlag af denne undersøgelse, at drikke sort te sænker diabetesrisiko,” siger han. Han tilføjer, at kostvaner og andre livsstilsvalg med sikkerhed vides at sænke diabetesrisikoen. Han nævner:

·       Begræns fødevarer, der indeholder raffineret sukker og hvidt mel.

·       Spis mere frugt, grøntsager, fuldkorn, og fedtfattige mejeriprodukter.

·       Dyrk motion mindst 30 minutter, mindst tre gange om ugen. 

Relateret viden: Hvor meget koffein er der i te? Få svaret her