Apps til fitness og sundhed i hastig vækst

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Apps til smartphones bliver downloadet som aldrig før, men en type går det særligt stærkt med. Det er apps som har at gøre med fitness, sundhed og styrketræning. En rapport fra Pew Research Center med titlen, Mobile Health 2012, viser, at 19 procent af alle smartphone-ejere har mindst én app, der skal hjælper med træning eller at holde den sunde linje.

De mest populære apps er dem, som guider folk gennem motion, bestemte diæter eller hjælper med kalorieoptælling. Udviklingen tages nu også seriøst af både sundhedsmyndigheder og medicinalbranchen. En smartphone kan nemlig med den rette app forvandles til et stykke specialiseret medicinsk udstyr. Således har flere medicinalfirmaer allerede udviklet sygdomsspecifikke apps til blandt andet diabetes, og de amerikanske sundhedsmyndigheder forventer snart at godkende en elektrokardiografi, eller EKG, der kan fungerer på smartphone, som kan opdage unormal hjerterytme.

Ved den store messe, International Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar 2013 vil temaet være “The Human Body: The Next Digital Revolution,” og her forventes en lang række nye opfindelser at blive præsenteret inden for sundheds-apps.