Græsk yoghurt – masser af protein men dårligt for miljøet

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Græsk yoghurt er kendt for sit høje proteinindhold. Det høje proteinindhold skyldes, at der bliver fjernet store mængder valle under mejeriprocessen, dermed koncentreres tørstoffet. For hvert kilo græsk yoghurt er der tre kilo valle i rest, og desværre er det en valleform, som ikke rigtigt kan bruges til noget.

Når man fremstiller ost, er der store mængder valle som rest, og den valle er fyldt med protein, som blandt andet kan benyttes til fremstilling er meget rent proteinpulver. Det gælder ikke ved fremstilling af græsk yoghurt. Denne valle er sur og har et så lavt næringsindhold, at mejerier skal betale for at komme af med den. Vallen kan nemlig heller ikke smides ud, da de store mængder vil kunne resultere i iltsvind i vandløb.

I USA beskrives græsk yoghurt, derfor som et økologisk problematisk mejeriprodukt.