Svage muskler hos teenager forbindes med tidlig død

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Mænd, der havde lav muskelstyrke i løbet af deres teenageår har en øget risiko for tidlig død, skriver HealthDay News. Forskere fra Karolinska Instituttet i Sverige har opdaget, ​​at en effekt af at have lav muskelstyrke i ungdommen er en højere risiko for tidlig død som følge af eksempelvis overvægt eller for højt blodtryk. Undersøgelsen omfattede mere end 1 million svenske mænd i alderen 16 til 19, der er blevet fulgt i 24 år. Deltagerne gennemgik styrkeprøvningen, ved begyndelsen af ​​undersøgelsen. Tidlig død blev defineret som død før 55 år.

Under opfølgningen var 2,3 procent (mere end 26.000) af mændene døde. Den mest almindelige dødsårsag var selvmord (22 procent), mens kræft tegnede sig for næsten 15 procent af dødsfald og hjerte-karsygdomme udgjorde lidt mindre end 8 procent af dødsfaldene. Voksne, der havde stor muskelstyrke som teenagere, havde en 20 procent til 35 procent lavere risiko for tidlig død uanset årsag.

Mest overraskende var, at dem, som var stærkest som teenagere, havde en 20 procent til 30 procent lavere risiko for tidlig død af selvmord, og de var 65 procent mindre tilbøjelige til at blive diagnosticeret med en mental sundhedslidelse.