Sådan forårsager fedme kroniske sygdomme

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

At spise for meget eller forkert er skadeligt, og fører man samtidig en stillesiddende livsstil er det en dødelig kombination. Når man spiser kan madens energi enten brændes gennem motion eller lagres som fedt. Fedt er i sig selv ikke farligt, det er faktisk en nødvendig del af kroppens funktion, men sidder det i for store mængder rundt om maveregionen, kan det lede til hjertekarsygdomme og slagtilfælde.

For at undgå fedt om maven er motion og rigtig kost de to bedste metoder. En kost der er god for hjertet er således fri for de usunde typer af fedtstof. Det de mættede fedtstoffer (som dem der findes i, smør, fløde, og stegt mad) og transfedtsyrer, som findes i friturestegt mad. Disse fedtstoffer er generelt forbundet med fødevarer, der også er rige på kalorier, som også bidrager til vægtøgning og øget risiko for kroniske sygdomme. De dårlige fedtstoffer er også medvirkende til at øge kolesterolet i blodet. Kolesterol bliver lagret i de vitale blodkar, der fører til hjertet, og kan blokere blodstrømmen, hvilket kan føre til hjerteanfald. Fedme øger desuden risikoen for diabetes markant. Derfor: dyrk motion – og hvis der skal spises fedt, så sørg for at det ikke er mættede eller transfedtsyrer.