Kun koffein har en effekt i energidrikke

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Energidrikke er ofte forsynet med omtalen af virksomme ​​ingredienser såsom guarana og ginseng, der er kendt for at styrke krop og sind.

Men en ny undersøgelse tyder på, at drikkevarer som Redbull kun har én virksom ingrediens, nemlig koffein. Undersøgelsen hævder, at selv om mange energidrikke siger, at de indeholder ingredienser såsom taurin, guarana og ginseng er der en “overvældende mangel på dokumentation for påstande om, at disse ingredienser øger energiniveau, udholdenhed eller andet,” skriver Mail Online rapporter.

Resultaterne af forskningen sår tvivl om den fysiske og psykiske effekt, der hævdes at være forbundet med energidrikkene – undersøgelsen peger på, at det eneste forbrugerne rent faktisk mærker er effekten af koffein.

Bortset fra et lille tegn på marginal effekt fra glucose og guarana ekstrakt, var der næppe nogen dokumentation for nogen fysiologisk reaktion fra andre dele af energidrikkene, bortset fra koffein.

En undersøgelse tidligere på året viste, at koffeinindholdet i energidrikke er op til 14 gange højere end i kaffe skriver Nutrition Reviews Journal.