Proteinniveau i blodet kan være våben mod malaria

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

En af verdens mest ødelæggende sygdomme er malaria. Sygdomme er skyld i mindst en million dødsfald om året, på trods af den globale indsats for at bekæmpe den. Forskere fra Perelman School of Medicine ved University of Pennsylvania, der arbejder med samarbejdspartnere fra Drexel University, Børnehospitalet i Philadelphia, og Johns Hopkins University, har identificeret et protein i humane blodplader, der peger på et nyt stærkt våben mod sygdommen. Deres arbejde er netop blevet offentliggjort

Malaria forårsages af parasitiske mikroorganismer af slægten Plasmodium, som inficerer røde blodlegemer. Nyere forskning på andre universiteter, viste, at blodplader kan binde til inficerede røde blodlegemer og dræbe parasitten, men den nøjagtige mekanisme har hidtil været uklar.

“Vi fandt til sidst, at et enkelt protein udskilles, når blodplader aktiveres, og det dræber faktisk parasitter, der er inde røde blodlegemer uden at skade den røde celle selv,” forklarer ledende forfatter Doron Greenbaum, ph.d., assisterende professor i farmakologi.