Stjernekokkes mad er mere usund end færdigretter

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Ny forskning viser, at opskrifter fra tv-kokke, herunder de store internationale stjerner som Jamie Oliver og Nigella Lawson er “mindre sunde” end færdigretter. Mange af de store kokke slår sig ellers op på både at have en mission om kvalitet og sundhed.

Måltider, der er tilfældigt udvalgt fra bøger skrevet af top tv-kokke – herunder ‘Ministry of Food’ af Jamie Oliver, og Nigella Lawsons ‘Kitchen’ – indeholdt “væsentligt mere” fedt, mættet fedt, energi og mindre fibre pr. portion end supermarkedernes færdigretter, viser en britiske undersøgelse rapporteret i British Medical Journal.

Stjernekokken Richard Corrigan har sagt, at der er en “meget høj grad af uvidenhed” om, hvordan man tilbereder mad og spiser den. Det mener han skyldes manglende undervisning i skolerne og manglen på en madkultur. Der kommer TV-kokkene ind i billedet som opdragere og forbilleder, men desværre lever de ikke op til deres egne målsætninger om at få folk til spise sundere.