Løsningen på overspisning foran fjernsynet

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

En stor del af fedme anslås at skyldes kombinationen af spisning og tv-kiggeri. Når vi ser tv og spiser samtidigt, så fjernes fokus fra maden, og man kommer nemt til at spise meget mere, end man normalt ville gøre ved et måltid. En ny undersøgelse fastslår dog, at der kan være en enkel måde at bremse fødeindtagelsen i disse situationer: Man skal bare vænne sig til at tage mindre bider.

I den hollandske undersøgelse blev deltagerne givet et måltid suppe, da de så en 15-minutters animeret film. To grupper spiste forud afmålte mængder af enten små eller store slurke, mens en anden gruppe var fri til at tage hvilken som helst størrelse af slurke, de ønskede. Alle deltagerne kunne spise så meget, som de ville, og senere blev bedt om at vurdere, hvor meget de havde spist.

I alle tre grupper førte distraktion af at se filmen til en generel stigning i mængden af ​​forbrugt suppe. De mennesker, der spiste de forud specificerede små slurke af suppe, spiste omkring 30 procent mindre end i de øvrige grupper. De to andre grupper – der tog større slurke – havde desuden også en tendens til at tro, at de spiste meget mindre af suppen, end de rent faktisk havde spist, sagde forskere fra Wageningen University. Undersøgelsen blev offentliggjort 23. januar i tidsskriftet PLoS One.