Frisk fisk i hovedstaden er en saga blot

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Når man skal ud og købe frisk fisk i hovedstadsområdet, så får man ofte fisk som er flere dage gamle. Det er konsekvensen af et handelssystem, hvor fiskene i mange tilfælde transporteres over 1000 km i lastbil, før de rammer København.

Formanden for de danske erhvervsfiskere, Kurt Madsen, frygter at københavnerne mister lysten til at spise fik, når den vare de har tilgængelig er alt andet end frisk.

Skal man ud og købe fisk, så kan man dog ret let se om fisken er frisk eller ej. En fisk som har ligget for længe har uklare, matte, røde eller indsunkne øjne. Ofte er skindet mat, og skællene falder af. En fisk som lugter meget skarpt af fisk er ofte et tegn på at fisken ikke er frisk. Frisk fisk lugter ikke af andet end tang og havvand. Fiskens køb er mat og slattent og med brune eller grålige misfarvninger.