Slankepiller med dinitrophenol solgt som koffeinpiller

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Sundhedsstyrelsen og fødevarestyrelsen er ofte ude at advare om farlige kosttilskud, og slankepiller er ofte i myndighedernes søgelys, når vi befinder os i denne kategori. Denne gang er der dog tale om et meget alvorligt tilfælde, hvor koffeinpiller ved navn Pure Caffeine 200+ er blevet tilsat stoffet dinitrophenol, eller DNP, som det kendes som i bodybuilding kredse. DNP er et stof som kun de mest hardcore bodybuildere har eksperimenteret med, og med god grund. Godt nok er det enormt effektivt i forhold til fedtforbrænding, men det er samtidigt ekstremt livsfarligt at eksperimentere med DNP. Og vi snakker ikke om en lille risiko. Dinitrophenol påvirker metabolismen i kroppen, så forbrænding og energiproduktion ændres markant.

Det har den konsekvens, at energi bliver til varme i kroppen, i stedet for at blive omsat og lagret i cellerne. Kroppens temperatur øges, og man kan risikere at få en dødelig overophedning. Og denne risiko opstår ved selv ret lave doser. Specielt hos folk som har en meget lav tolerance for DNP. Der er mange eksempler på bodybuildere rundt omkring i verden, som er blevet indlagt med livstruende overophedning pga. DNP brug.

Hvis man står i den situation, at man har købt slankepiller på nettet ved navn Pure Caffeine 200+, så anbefales det, at man smider pillerne ud med det samme. Har man allerede taget pillerne, så bør man søge læge ved det mindste ubehag, da risikoen for at det kan få fatale konsekvenser er meget stor. Generelt bør man fraholde sig fra at købe udenlandske kosttilskud, som lover vægttab og fedtforbrænding, da man sjældent kan være sikker på at deklaration fortæller hele historien om det reelle indhold. Der er efterhånden en del historier som bekræfter netop dette. Mange lande har ikke den samme kontrol med kosttilskud, som man eksempelvis har i Danmark.