EU ser nærmere på biogene aminer i vores fødevarer

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Den Europæiske Fødevaresikkerheds Autoritet, eller EFSA, ser nu nærmere på det man kalder biogene aminer. Der skal indføres en risikobaseret kontrol med vores fødevarer, så de enkelte fødevarer ikke overstige et vist niveau af biogene aminer. De mest toksiske biogene aminer er histamin og tyramin, og i den 66 sider lange rapport som man har udarbejdet, og det også disse 2 stoffer der er mest fokus på. Normalt kan raske person tåle 25-50 mg histamin i et måltid, mens personer med histamin intolerance reagerer på meget lavere mængder. Ofte så lave, at det ikke kan måles i den enkelte fødevare.

Man opfordrer derfor til, at der forskes mere i giftpåvirkningen i forhold til forskellige koncentrationer i de forskellige fødevarer. I dag er det kun fisk som undersøges for histamin. Målet er at flere fødevarekilder undersøges for histamin.