pullovers

Pullovers er en dårlig brystøvelse, men en god triceps øvelse

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Det kommer nok ikke bag på dem som har en god indsigt i anatomi, fysiologi og biomekanik, men pullovers er faktisk en utrolig ringe brystøvelse, og dem som bruger den som sådan, spilder reelt deres tid. En gruppe brasilianske forskere fra Federal University of Lavras, kunne konkludere dette på baggrund af en nyere undersøgelse. De konkluderede, at bænkpres er en markant bedre brystøvelse end pullovers. Til gengæld er pullovers en rigtig god triceps øvelse.

Undersøgelsen

Forskerne satte 12 erfarne styrkeatleter til at lave bænkpres og pullovers. Forsøgspersonerne fik elektroder på deres muskler, så man kunne måle aktiviteten i de aktive muskler.

pullovers1

Resultatet

Bænkpres stimulerede begge dele af brystet bedre end pullovers. Også den forreste del af skuldermusklen blev aktiveret bedre.

pullovers2

Til gengæld var pullovers en bedre øvelse for den brede rygmuskel og triceps, sammenlignet med bænkpres. Stimuleringen af en brede rygmuskel var dog minimal, men stimuleringen af triceps musklen var meget udtalt. Så pullovers egner sig langt bedre som triceps øvelse, end som brystøvelse. Det giver også meget god mening, da det netop er denne bevægelse, som det lange hoved af triceps står for, og også derfor man ofte bliver øm i det lange hoved af triceps når man laver pullovers.

pullovers3

Konklusion

Forskerne afskriver ikke pullovers helt, og indrømmer, at den kan bruges i visse tilfælde. Eksempelvis som supplerende triceps øvelse. Men som brystøvelse er den ikke videre god.

Pullovers tjener også et formål i forhold til visse sportsgrene, hvor man ofte laver en pullover lignende bevægelse. Det kunne eksempelvis være serven i tennis.

Hvis man vil læse mere om øvelser som lover mere end de kan holde, så kan man læse nedenstående artikel:

http://news.bodylab.dk/artikler/3874-8-ovelser-som-er-spild-af-tid

Kilde:

http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1980-65742014000200200&lng=en&nrm=iso&tlng=en