gelroy4

Mere testosteron med Gelé Royale

Bedøm artiklen:
1 stjerne2 stjerner3 stjerner4 stjerner5 stjerner
Skrevet af

Biens larver bliver til super-fertile og stærke bidronninger, når de fodres med Gelé Royale. Og Gelé Royale har ifølge flere studier tilsvarende effekt på mennesker. Et af de studier er et Japansk studie, hvor man har givet Gelé Royale til voksne mellem 42 og 83 år i nogle måneder, og observeret deres testosteron niveau, samt antallet af røde blodlegemer.

Den dosis de Japanske forskere anvendte, var på den høje side af hvad man normalt anvender i menneske forsøg. De 30 forsøgspersoner drak 100 ml væske dagligt, som indeholdte 3 gram Gelé Royale [RJ]. En kontrolgruppe drak 100 ml placebo væske. Forsøget løb over 6 måneder, hvor de dagligt drak den nævnte væske.

Inden forsøgets start testede man for allergiske reaktioner, da Gelé Royale er kendt som et potent allergen. De registrerede dog ingen allergiske reaktioner hos forsøgspersonerne.

Forskerne kunne registrere, at testosteron niveauet hos forsøgspersonerne steg. De Japanske forskerne mente, at det skyldtes en omdannelse fra DHEA til testosteron. Det er dog en tvivlsom konklusion.

alt

 

alt

Derudover registrerede forskerne en svag stigning i antallet af røde blodlegemer, hos de forsøgspersoner som indtog Gelé Royale [RBC], samt en stigning af blod hæmatokrit værdien. Begge dele en indirekte effekt af den forhøjede testosteron værdi, ifølge forskerne.

alt

Det insulinogene indeks [IGI] steg også, som et resultat af indtagelsen af Gelé Royale. Dette betød, at forsøgspersonerne begyndte at producere mere insulin efter indtagelse af glukose, hvilket skyldes en forbedret insulin sensitivitet. Forskerne tilskriver også dette til stigning i testosteron.

Kilde:

Nutr J. 2012 Sep 21;11(1):77. [Epub ahead of print]

Effect of royal jelly ingestion for six months on healthy volunteers.

Morita H, Ikeda T, Kajita K, Fujioka K, Mori I, Okada H, Uno Y, Ishizuka T.